Simić: Nastavlja se pritisak na Srbe na KiM

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je jutros da Priština nastavlja pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji uz apsolutno ćutanje međunardne zajednice.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.12.2018.

09:55

Simić: Nastavlja se pritisak na Srbe na KiM
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"Kako je počelo, tako i završava u ovoj godini. Serija različitih pritisaka i aktivnosti koje su usmereni na otežavanje života Srbima na Kosovu uz apsolutno ćutanje međunarodne zajednice", rekao je Simić rekao za RTS reagujuci na izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da granica Kosova prema Albaniji više ne postoji.

On je naveo da su Srpska lista i predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozoravali, ali i očekivali da će Priština i Tirana na kraju godine ukloniti granicu prema između Kosova i Albanije.

"To je ono što smo apsolutno očekivali i protiv čega smo bili. Međutim, oni koji su trebali da podignu glas najviše po tom pitanju, jesu oni koji su garant Rezolucije 1244 (Saveta bezbednosti UN), a to su pre svega Brisel i Vašington", rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, ono što je činjenica jeste da albanski predstavnici u Prištini ništa ne rade na svoju ruku, već uz blagonaklon stav i podršku međunarodnih predstavnika.

"Ne postoji ništa što se proizvede u centralnoj Srbiji bez obzira pod kojim brendom, da može da se dostavi Srbima na Kosovu i Metohiji, bilo da su hrana, lekovi, sanitetski materijal, ali i potrebni materijali za ono malo privrede koju smo uspeli da podignemo na KiM", rekao je potpredsednik Srpske liste.

On je ponovio da Priština pokušava da Srbima onemogući život na KiM, s namerom da sami napuste taj prostor u okolnostima, s obzirom da kosovski Albanci tu svoju navodnu državu ne mogu da zaokruže na međunarodnom planu.

"Moram da ih obavestim da je to nemoguće, niti prihvatljivo za ovaj narod", zaključio je Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: