Pacoli: Žene iz Srbije grlile crnce; NVO: Da bude smenjen

Prištinska organizacija "Savet za odbranu ljudskih prava i sloboda" (CDHRF) zatražila je smenjivanje kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.12.2018.

23:11

Pacoli: Žene iz Srbije grlile crnce; NVO: Da bude smenjen
Screenshot

Ta organizacija smenjivanje je zatražila jer je koristio "seksistički i rasistički" rečnik kada je pred skupštinskim odborom za spoljne poslove opisivao kako je Srbija lobirala protiv članstva Kosova u Interpolu.

Kako se navodi, on je u sredu, na sednici odbora rekao da je Srbija angažovala jedan broj "lepo obučenih" žena koje su tokom zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, grlile "crne" predstavnike zemalja članica Interpola, kako bi lobirale protiv članstva Kosova u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji, prenosi BIRN.

"Imali su oko 10 lepo obučenih žena i svaka od njih je odlazila do stola nekog crnca i govorila: 'Izvinite, kako ste?', zagrlila ih i ostavila kovertu”, rekao je Pacoli.

CDHRF je Pacolijevu izjavu nazvala "uvredljivom i rasističkom" i dodala da ga takav rečnik čini "neadekvatnim za obavljanje funkcije ministra spoljnih poslova ili bilo kakvo predstavljanje Kosova".

Pacoli je neuspeh u nastojanju da Kosovo postane članica Interpola pokušao da opravda lobiranjem Srbije protiv Kosova.

"Videli smo koju vrstu lobiranja su radili u hodniku", rekao je Pacoli.

Na Generalnoj skupštini Interpola 20. novembra u Dubaiju, Kosovo, uprkos snažnom lobiranju i podršci zapadnih zemalja, pre svega SAD, nije dobilo dovoljan broj glasova za članstvo u toj svetskoj policijskoj organizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: