GO NARODNE STRANKE U NEDELJU ODLUCUJE O PREDLOZIMA DPS

Izvor: B92

Subota, 28.10.2000.

13:10

Default images
Glavni odbor Narodne stranke Crne Gore u nedelju ce utvrditi svoj predlog o uredjenju odnosa izmedju Crne Gore i Srbije i zauzeti stav prema zahtevima Demokratske partije socijalista. Potpredsednik Narodne stranke Predrag Drecun rekao je agenciji Beta da ce polaziste za utvrdjivanje stava stranke biti Platforma crnogorske vlade za redefinisanje odnosa izmedju Crne Gore i Srbije. prema njegovim recima, NS se slaze sa DPS o tri zajednicke funkcije na nivou buduce zajednice Srbije i Crne Gore - odbrane, spoljne i monetarne politike. Drecun je medjutim naveo da je za njegovu partiju sporna odluka DPSa o "dve stolice" za Srbiju i Crnu Goru u Ujedinjenim nacijama i drugim medjunarodnim organizacijama. GO NS je pre dva dana usvojio stav da bi ta stranka, u slucaju da vlada Crne Gore preglasavanjem inovira svoju Platformu predlogom da Srbija i Crna Gora imaju odvojeno clanstvo u UN, napustila vladajucu crnogorsku koaliciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: