Novi protest "Stop krvavim košuljama" ipak 22. decembra

Protest "Protiv nasilja - Stop krvavim košuljama" biće održan ponovo u subotu 22. decembra, objavili su organizatori.

Izvor: Beta

Nedelja, 16.12.2018.

10:55

Novi protest
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Drugi protest protiv nasilja kome je prisustvovalo više hiljada građana održan je juče u Beogradu, a na kraju skupa sledeće okupljanje bilo je najavljeno za 16. januar, na godišnjicu ubistva lidera inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Predstavnica organizatora protesta Jelena Anasonović koja je sledeći skup i najavila za 16. januar, međutim na društvenoj mreži tviter objavila je danas da je odlučeno posle reakcija građana na društvenim mrežama da se skup ipak održi već naredne subote, 22. decembra, a ne tek za mesec dana.

"Kao organizatorka protesta #Stop krvavim košuljama sa ekipom koja radi groznicu subotnje večeri, uprkos prvobitnoj najavi, posle svih vaših reakcija, odlučili smo da zimska čarolija ne prestaje! Vidimo se sledeće subote, 18h Plato! Grudva raste i neće se zaustaviti! Rušimo Sneška", navela je Anasonović na Tviteru.

Brojni građani sinoć su na društvenoj mreži posle najave da će sledeći protest biti održan 16. januara negodovali i najavili da će doći na plato ispred Filozofskog fakulteta 22. decembra.

Potom su krenule i objave predstavnika opozicije i javnih ličnosti koje podržavaju održavanje skupa 22. decembra.

"Večeras je bilo oko 25.000 ljudi. I bilo je sjajno! Građani, studenti, javne ličnosti, opozicija... 16-ti je daleko. 22-gi je mnogo bliži", napisao je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

Protest "Protiv nasilja - Stop krvavim košuljama" pokrenut je povodom napada na lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu.

Sa jučerašnjeg skupa upućeni su zahtevi da prestane nasilje protiv onih koji drugačije misle od predsednika Srbije Aleksadra Vučića, da se pronađu počinioci i nalogodavci napada na Stefanovića i dvojicu aktivista, počinioci i nalogodavci napada na sve novinare, aktiviste civilnog društva, političke aktiviste i građane i da se otkriju počinioci ubistva lidera inicijative SDP sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: