Austrija: Traži se zabrana izlaska za tražioce azila

Šef poslaničkog kluba vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudens zahteva uvođenje zabrane izlaska iz smeštaja za tražioce azila tokom noći.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.12.2018.

11:15

Austrija: Traži se zabrana izlaska za tražioce azila
Foto: Ilustracija Getty Images

Zbog serije ubistava u Insbruku i Stajeru, za koja su osumnjičeni tražioci azila iz Avganistana Gudenus smatra da treba uvesti ovu meru.

"Pozivam da se razmisli o uvođenju zabrane napuštanja smeštaja za tražioce azila i kako to primeniti", kazao je Gudenus bečkom dnevniku "Esterajh".

On je dodao da tražioci azila često "lunjaju" noću i okupljaju se na mestima kao što su železničke stanice.

Gudenus je ukazao da je od izbegličkog talasa 2015. došlo do masivnog porasta nasilja i seksualnih krivičnih dela.

"Napadi nožem su od 2015. porasli za čak 300 odsto", naglasio je on ističući da je to podatak zvanične statistike policije.

I lider FPO, vicekancelar Hajnc-Kristijan Sstrahe podržava zahtev Gudenusa.

"Bilo bi razumno kućnim redom propisati da tražioci azila ne mogu od 20 časova više izlaziti", rekao je on.

Kritika je usledila iz redova opozicije koja smatra da je takav predlog suprotan ljudskim pravima jer se ljudima oduzima sloboda kretanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: