Vulin: Vučić obavešten, vojska spremna

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je sagledana situacija na prostoru KiM i da je o svakom detalju obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.12.2018.

09:33

Vulin: Vučić obavešten, vojska spremna
Tanjug/Ministarstvo odbrane

"Do kasno sinoć imali smo sastanke sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem. On je obavešten o svakom detalju sa svim onim šta se dešava na prostoru KiM, ne samo od predstavnika Vojske Srbije, već i od BIA, ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova", rekao je Vulin za TV Pink.

On je dodao da je predsednik veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru na KiM, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sve što se dešava na tom prostoru.

"Mi smo kao Vojska spremni da ispunimo svako naređenje našeg vrhovnog komandanta, to je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti doneto o tome će odlučiti vrhovni komandant", istakao je Vulin.

Dodaje da će on i načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milan Mojsilović biti danas u Kopnenoj zoni bezbednosti, a da će vojnike posetiti i predsednik Srbije.

"Predsednik će, kada oceni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbednosti i u rejonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svima onima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na KiM", objasnio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: