Tereza "preživela" i poručila: Nastavljam sa misijom

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila sinoć da će nastaviti sa svojom "obnovljenom misijom" da izvede Britaniju iz EU, nakon što je "preživela" glasanje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.12.2018.

07:00

Tereza
Foto: Tanjug/AP

O poverenju u njeno vođstvo juče su se izjašnjavali članovi Konzervativne partije, a tražili su ga poslanici te stranke koji se protive planu o Bregzitu. Obraćajući se novinarima isred svoje rezidencije u Dauning stritu, Mej je rekla da je zadovoljna što je dobila podršku kolega, ali je priznala da je "značajan broj" njih glasao protiv nje.

"Čula sam šta su rekli", jasna je bila Mej nakon, kako je rekla, "dugog i izazovnog dana", navodi AP. "Nakon ovog glasanja, mi sada moramo da nastavimo posao realizacije Bregzita radi britanskog naroda i gradnje bolje budućnosti za ovu zemlju", poručila je britanska premijerka.

Ona je dodala da to treba da bude Bregzit koji odražava glas naroda, "koji vraća kontrolu nad našim novcem, našim granicama i našim zakonima", koji štiti radna mesta, bezbednost i Uniju i koji ujedinjuje zemlju, preneo je Rojters.

"To mora početi ovde u Vestminsteru, sa ujedinjenjem političara sa svim strana i delovanjem u nacionalnom interesu", rekla je Mej.

Ona je dodala da iako je realizacija Bregzita važna, potrebno je fokusirati se na druga pitanja koja narod smatra ključnim, kao što su jačanje ekonomije i izgradnja domova za porodice kojima je to potrebno.

"Tako da ovo je naša obnovljena misija: realizacija Begzita za koji su ljudi glasali, vraćanje jedinstva u zemlji i izgradnja države koja zaista funkcioniše za sve", poručila je Mej.

Poslanici vladajuće Konzervativne partije u sredu uveče su izglasali poverenje britanskoj premijerki Terezi Mej.

Mej je dobila podršku 200 konzervativnih poslanika, dok je 117 glasalo protiv davanja poverenja njenom rukovodstvu. Njoj je bila potrebna prosta većina kako bi se zadržala na čelu partije, to jest 159 od 317 glasova konzervativaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: