Razgovarali Putin i Merkelova

Ruski predsednik Vladimiri Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su večeras, saopštio je Kremlj.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.12.2018.

21:30

Razgovarali Putin i Merkelova
Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske provokacije u Crnom moru, problem rešenja situacije u Siriji i situacija vezana za planove SAD da se povuku iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF sporazum) bili su u fokusu telefonskog razgovora Putina i Merkelove.

"Strane su nastavile razgovore o situaciji nakon što su ukrajinski brodovi 25. novembra povredili rusku granicu. Strane su izrazile zajedničko interesovanje za sprečavanje eskalacije napetosti u Azovskom moru i Crnom moru, kao i rešavanju problema koji su proistekli iz provokativnih akcija ukrajinskih vlasti", navodi se u saopštenju Kremlja.

U njemu piše da je dvoje lidera razgovaralo i o pitanjima vezanim za rešenje situacije u Siriji i da su "konstatovali prioritetnu prirodu ohrabrivanja unutarsirijskog dijaloga i formiranja Komiteta za donošenje ustava".

"Lideri su razmenili mišljenja o situaciji u sferi strateške bezbednosti u svetlu planova američke administracije da se povuče iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF sporazum)", navodi se u saopštenju.

Kremlj je naglasio da je Merkelova inicirala razgovor sa Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: