"SPC je paravojna institucija i deluje destruktivno"

Crnogorski književnik Milorad Popović – Srpska pravoslavna crkva paravojna institucija koja deluje protiv vlasti Crne Gore i države, s destruktivnim karakterom

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

14:09

Ilustracija: Thinkstock

SPC je, navodi, jedina srpska institucija koja je regularno van države Srbije.

"Jedan zadatak ima u Hrvatskoj. Tamo ima za cilj da očuva identitet pravoslavnog stanovništva. U Bosni ima zadatak da daje potporu Dodiku. Ovde u Crnoj Gori ima zadatak da deluje destruktivno protiv vlasti i države, te da širi tu jednu velikosrpsku ideju. Ne treba tu biti previše informisan i previše pametan pa to videti", rekao je Popović za Radio Sarajevo, a prenosi portal CdM.

U srpskom nacionalizmu Popović vidi "opasnost" za region. Ističe da su "ugrožene" BiH i Crna Gora.

"Što se tiče Hrvatske, to je samo jedan verbalizam. Tamo nisu u prilici da urade išta, osim što daju izjave. Što se tiče Kosova, sužen im je manevarski prostor. To zveckanje oružja je više u marketinške svrhe. Na Kosovu je NATO", istakao je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: