Na Kosovo iz SAD stigla 24 blindirana vozila "hamvi"

Visokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.12.2018.

08:01

Na Kosovo iz SAD stigla 24 blindirana vozila
Screenshot/Youtube/VOA

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "hamvi" i podseća da je u julu ove godine kosovska vlada potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.

Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga Kosova i na njoj su učestvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade.

Sednica kosovske skupštine na čijem će dnevnom redu biti formiranje takozvane vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sednice predsednik skupštine Kadri Veselji boravi u poseti SAD.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je prošle nedelje da je Vašington dosledno podržavao razvoj Kosovskih snaga bezbednosti i njihovu transformaciju u oružane snage.

On je za RTK na albanskom jeziku rekao da su SAD uložile mnogo novca u obuku, kao i da je evolucija KSB u oružane snage Kosova pozitivan korak.

Inače, prošle sedmice beogradski mediji pisali su o tome da je, po nalogu Vašingtona, put Albanije pa do Kosova krenuo kontingent najsavremenijeg oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: