Uhapšen inspektor SIPA

Inspektor Agencije za istrage i zaštitu BiH Darko Marčetić uhapšen je po nalogu Tužilaštva BiH zbog iznuđivanja novca od švercera droge i sportskih lekova.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

14:12

Uhapšen inspektor SIPA
Foto: Thinkstock

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je Marčetić (44), zaposlen u SIPA u Banjaluci, uhapšen u akciji koja se odnosi na procesuiranje osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

Pripadnici SIPA koji su ga uhapsili na području Prijedora pretresli su više lokacija.

"Marčetić je osumnjičen da je u dogovoru sa osobama koje su ilegalno uvozile sportske medikamente i određene količine marihuane, zloupotrebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od krivičnog procesuiranja", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Tokom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznuđivanja novca od osumnjičenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: