Haradinaj: Amerikanci će braniti Kosovo

Srbija neće imati hrabrosti da pošalje vojnike na Kosovo a, čak i ako se to dogodi, "braniće nam Amerikanci", kaže Ramuš Haradinaj.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

12:20

Haradinaj: Amerikanci će braniti Kosovo
Foto: Tanjug/AP

Haradinaj, premijer privremenih prištinskih institucija, je za portal Insajderi rekao da "Kosovo ima ko će da ga brani".

"Jedan američki vojnik ovde će biti dovoljan", objasnio je on i naglasio da bi Prištinu "u takvoj situaciji podržale Sjedinjene Američke Države".

Haradinaj je rekao i da će kosovska vojska biti formirana, uprkos tome što su, kako sam priznaje, neke zemlje članice NATO protiv toga.

Dodao je i da su SAD kategorički za formiranje vojske i da je uveren da će, uz takvu podršku, do toga i doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: