Počelo glasanje u Skupštini Srbije o 62 tačke

Skupština Srbije počela je danas glasanje o 62 tačke dnevnog reda među kojima je i predlog budžeta za 2019. godinu.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

10:46

Počelo glasanje u Skupštini Srbije o 62 tačke

Glasanje će potrajati s obzirom da je na sve zakone podneto ukupno 2.007 amandmana.

Poslanici će danas između ostalog glasati o povećanju taksi za pretplatu RTS i RTV sa 150 na 220 dinara i nastavku zabrane zapošljavanja u javnom sektoru i u narednoj godini.

Glasaće i o Predlogu zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, o osnivanju Fonda za nauku, izmenama i dopunama Zakona o patentima.

Poslanici će glasati i o predlozima zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti, i o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, kao i o više međudržavnih sporazuma i izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca.

Poslanici više opozicionih grupa napustili su sednicu juče jer su nezadovojni što je razmatranje svih tačaka dnevnog reda bilo objedinjeno a vreme za polemiku u pojedinostima je trošeno samo na prvu tačku.

Oni su tokom noći u Skupštini Srbije držali konferencije za novinare na kojima su govorili o budžetu i drugim predloženim zakonima, ukazujući da im to nije bilo omogućeno u plenumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: