Advokat potvrdio: Mustafa na sudu u Hagu 14. januara

Advokat Arianit Koci potvrdio je da je klijent Rustem Mustafa - Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom Specijalnog tužioca Kosova u Hagu.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2018.

22:21

Advokat potvrdio: Mustafa na sudu u Hagu 14. januara
screenshot

Kako prenosi kosovski portal Telegrafi, Mustafin advokat je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je reč o pozivu na intervju i da će se Mustafa dobrovoljno pojaviti.

"Spreman je da pojasni svaku okolnost koju KST istražuje.

Ovo je sve o čemu smo do sada obavešteni i tražim da novinari pokažu razumevanje i da ne kontaktiraju Mustafu u vezi sa ovim pitanjem", preneo je njegov advokat.

Mediji su ranije preneli da je Rustem Mustafa prvi koga je Specijalni sud pozvao, da je poznat kao komandant Remi iz zone Lapa, te da je nakon završetka sukoba bio poslanik DPK u kosovskom parlamentu.

Specijalni sud za Kosovo je formiran 2015. glasovima poslanika kosovske skupštine, a njegova je misija da istražuje navode iz izveštaja Dika Martija, o zločinima za koje se navodi da su počinjeni tokom 1998-2000 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: