Bećković: Crnogorci su prva nacija bez đeda

Akademik Matija Bećković izjavio je da nije iznenađen odlukom crnogorskog parlamenta da proglasi ništavnim odluke Podgoričke skupštine iz 1918.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.11.2018.

14:02

Bećković: Crnogorci su prva nacija bez đeda
Foto: Thinkstock

Kako je rekao, time su Crnogorci poništili sami sebe.

"Crnogorci su prva nacija bez đeda", reči su kojima je Bećković prokomentarisao usvajanje Rezolucije u parlamentu Crne Gore, kojom su poništene odluke Podgoričke skupštine iz 1918.

"Tom rezolucijom su poništili sami sebe", istakao je Bećković ne isključujući mogućnost da vlast u Crnoj Gori revidira i neke druge istorijske događaje.

"Poništiti sve iz prošlosti i krenuti ispočetka", naveo je srpski akademik. Komentarišući deo Rezolucije koji se odnosi na Srpsku pravoslavnu crkvu i tumačenja da je naredni potez otimanje imovine jedine kanonske Pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Bećković je kazao da ne isključuje i tu mogućnost.

"Oni su prevazišli sva očekivanja onim što su dosad uradili, tako da ne bi bilo čudo da se i to desi", naveo je Bećković u izjavi za portal In4S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: