Komandant NATO poručio Kosovu: Preti vam izolacija

Kosovu preti izolacija nakon uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, upozorio komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

14:40

Komandant NATO poručio Kosovu: Preti vam izolacija
EPA-EFE Toms Kalnins

"Šta se zapravo želi ostvariti tim porezom?", zapitao je Fogo nakon svečane ceremonije primopredaje dužnosti šefa Kfora između odlazećeg generala Salvatorea Kuočija i njegovog naslednika Lorenca D`Adarija, u Prištini, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

General NATO je takođe spomenuo dijalog između Beograda i Prištine, rekavši da Srbija i Kosovo, sa kojim, inače, EU pregovara u odvojenom procesu, treba da teže evroatlantskim integracijama za dobrobit oba naroda.

"Porez od 100 odsto koji je Kosovo odredilo za robu iz Srbije rizikuje izolovanje Kosova", rekao je Fogo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: