Sekretarica Olivera Ivanovića u pritvoru

Kosovska policija odvela je sekretaricu ubijenog lidera Inicijative SDP Olivera Ivanovića, Silvanu Arsović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2018.

13:11

Sekretarica Olivera Ivanovića u pritvoru
Screenshot/Youtube/Bota Sot

Arsovićevoj je određen pritvor od 48 sati, potvdila je za KoSSev Ksenija Božović. Njoj su to potvrdili advokati u Gračanici.

Kako javlja reporter Prve televizije iz Kosovske Mitrovice, kosovska policija je oko 10 sati nenajavljeno došla u prostorije GI SDP i odvela Arsovićevu. Kako saznajemo, ona je sprovedena u policijsku stanicu u Kosovskoj Mitrovici, a potom u Prištinu.

Potpredsednica SDP Ksenija Božović izjavila je za "Večernje novosti" da je Arsovićeva odvedena sa radnog mesta da navodno dopuni izjavu u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića koju je ranije dala. Prema njenim saznanjima, ona se nalazi u Specijalnom tužilaštvu u Prištini.

Arsovićeva je do sada dva puta davala izjave u vezi sa ubistvom Ivanovića, a ovoga puta, kako je rečeno "Novostima" , nije dobila nikakav poziv.

Vest je preneo i prištinski list Bota sot.

Supruga ubijenog lidera inicijative SDP Olivera Ivanović Milena Ivanović oštro je reagovala povodom akcije policije na Kosmetu, koja je privela sekretaricu te stranke, Silvanu Arsović.

"Upad u stranačke prostorije i privođenje sekretarice Silvane Arsović je dokaz javašluka i bezobrazluku Prištine. Silvana je jedan od najiskrenijih i najodanijih prijatelja Olivera Ivanovića i zato ovaj potez Prištine vidim kao njihovu nameru da iskoriste ovaj slučaj. Najoštrije osuđujem i očekujem da se ona koliko danas vrati svojoj porodici i svom sinu", rekla je Ivanovićeva za "Novosti".

Kosovska policija saopštila je da je akcija izvedena u okviru istrage o ubistvu Ivanovića, dok zvanični Beograd smatra da Priština nastavlja s provokacijama nakon uvođenja taksi od 100 na srpsku robu i propalog pokušaja učlanjenja u Inetrpol. Povodom hapšenja Silvane Arsović, oglasila se i Srpska lista.

"Najnovijim hapšenjem i neosnovanim pritvaranjem naše sugrađanke Silvane Arsović, koja je poznata kao iskren prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, nastavlja se institucionalno nasilje i pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji. Cilj ovog neosnovanog lišenja slobode je pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa odluke kosovskih institucija da se zabrani distribucija robe na severu Kosova i Metohije i time Srbima oteža život i građani zastraše i primoraju da napuste svoja ognjišta", stoji u saopštenju. Podsetimo, u petak rano ujutro specijalne jedinice kosovske policije ROSU upale su na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice i tom prilikom priveli četiri osobe, dok je peta osoba za kojom su tragali pobegla. Reč je o Milanu Radojičiću. Dvojica od privedenih su pripadnici kosovske policije, a jedan od njih bio je prvi na uviđaju na mestu ubistva Ivanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: