Milan Radoičić se oglasio "izjavom za javnost"

Potpredsednik Srpske liste i “kontroverzni biznismen“ Milan Radoičić se oglasio izjavom za javnost pošto je izbegao hapšenje u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

16:27

Milan Radoičić se oglasio

Državna agencija Tanjug je navela da je Radoičić u izjavi napisao da “odavde nema nazad“.

“Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem – da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze“, navodno je napisao Radoičić, a prenosi Tanjug.

Agencija Tanjug je objavila i snimak za koji navodi da prikazuje upad pripadnika ROSU u zgradu u kojoj stanuje Radoičić.

Podsetimo, u akciji hapšenja u Kosovskoj Mitrovici lišene su slobode četiri osobe, a kosovska policija je saopštila da je lice sa inicijalima M.R. izbeglo hapšenje.

Dok nije zvanično dobio političku funkciju u Srpskoj listi, Radoičić je, bar prema rečima kosovskog premijera Ramuša Haradinaja bio osobom “bitnom za sve na severu Kosova”.

Osim toga, o Radoičićevoj ulozi na severu Kosmeta govorili su i političari sa Kosmeta Rada Trajković i Slaviša Ristić, koji su istakli da je “javna tajna da on sprovodi suštinsku vlast na severu Kosmeta, a ne zvanično izabrani predsednici opština”.

O Radoičiću se nije mnogo pisalo do ubistva Olivera Ivanovića, kada su pojedini mediji njega istakli kao glavnog osumnjičenog, što su negirali i srpski i albanski zvaničnici.

Pre ovog slučaja, Radojičić je svega nekoliko puta primećen u medijima, Gazeta ekspres je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako on sedi u društvu Haradinaja, a snimljen je i prilikom slavlja predstavnika Srpske liste u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je tada izjavio za Insajder da postoji trend kriminalizacije severa Kosova, kao i da se Milan Radoičić "bavi biznisom".

"Upoznao sam ga i video u više navrata. Ne znam šta vas tačno interesuje vezano za njegovo posao. Ja nisam adresa koja je nadležna i dužna da daje tu vrstu odgovora. Ponavljam, sve insinuacije koje dolaze i za njegovo rad i za bilo koga drugog, svako ko je kriv treba da odgovara. Ako nema dokaza nije zaslužio da se protiv njega vodi netemeljena kampanja", naveo je Đurić za "Insajder".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: