Borko Stefanović napadnut u Kruševcu

Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut je u Kruševcu, objavila je na Tviteru ta stranka. Napadnuta i dvojica njegovih kolega.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

18:48

Borko Stefanović napadnut u Kruševcu
screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo da su lica koja su učestvovala u napadu uhapšena.

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije i jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Boban Jovanović i Marko Dimić, aktivisti Levice Srbije, brutalno su pretučeni uoči održavanja tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Usled težih povreda glave, Borko Stefanović je prevezen u Urgentni centar, Jovanoviću su izbijena dva zuba i rasečena usna, dok je Dimić zadobio više udaraca u glavu, navodi se u saopštenju Saveza.

“Grupa batinaša naoružanih šipkama presrela je Stefanovića ispred MZ Rasadnik u Kruševcu, oborila ga na asfalt i besomučno tukla. Pošto su Stefanoviću u pomoć pritrčali Jovanović i Dimić, napadači su se obrušili i na njih”, navode iz Saveza.

MUP je saopštio da su uhapšene dve osobe.

Na fotografijama objavljenim na Tviter nalogu Levice Serbije vidi se da je Borku Stefanoviću razbijena glava u predelu potiljka, i navodi se da je odveden u ambulantu na ušivanje.

Na jednom od video snimaka pristalice Saveza za Srbiju, u razgovoru sa policijom, tvrde da su Stefanovića napali muškarci sa kapuljačama na glavi.

Večeras u Kruševcu se održava tribina Saveza za Srbiju, a detalji o ovom slučaju nisu poznati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: