Štrajk i u kuršumlijskom "7. julu"

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2004.

08:48

Default images

Radnici Modne konfekcije "7. juli" drugi dan štrajkuju zahtevajući isplatu zaostalih plata i reviziju privatizacije.

Oko 200 radnika privatizovanog preduzeća "7. juli" u Kuršumliji u utorak ujutro je obustavilo rad i okupilo se ispred fabrike, javlja dopisnik B92 Ljiljana Danilović. Beta je javila da su radnici na kratko blokirali magistralni put Niš-Priština u znak protesta zbog neisplaćenih zarada. Radnici tog tekstilnog preduzeća su, posle protestne šetnje centrom grada, blokirali putni pravac prema Kosovu, ali su se posle upozorenja policije vratili u krug fabrike.

Predsednik Štrajkačkog odbora Živorad Veljović kaže da su radnici revoltirani visinom plata koje su primili za prošli mesec, koje su u rasponu od 700 do 4.000 dinara. "Naši zahtevi su da nam lični dohoci budu normalni, što znači da nam se uplaćuje socijalno, penziono, sve kao što je to po ugovoru predviđeno, kao što je kupljena firma", kaže Veljović.

Predstavnici Štrajkačkog odbora kažu da je njih četvoro u ponedeljak, pošto su stupili u štrajk, dobilo rešenja o prestanku radnog odnosa, a takođe im je zabranjen ulazak u krug preduzeća. Štrajkači su najavili blokadu magistralnog puta Niš-Priština kod Kuršumlije i da će štrajk trajati sve do ispunjenja zahteva, javila je Beta.

Krajem prošle godine "7. juli" je na aukciji Agencije za privatizaciju otkupio privatni preduzetnik Bogdan Aleksić za 31 milion dinara. Vlasnik je bio nedostupan za komentar generalnog štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: