Vlada hitno zasedala, svi bezbednjaci i vojska kod Vučića

Završena vanredna sednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sever Kosova. Predsednik Srbije od jutros ima vanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

07:48

Vlada hitno zasedala, svi bezbednjaci i vojska kod Vučića
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Na sastancima su i druge bezbednosne službe, kao i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica

Zasad nema informacija o toku razgovora, niti se iko od aktera obratio novinarima.

U Predsedništvo su bili ministar Vojske Srbije i načelnik Generalštaba, Aleksandar Vulin i MIlan Mojsilović, zatim ministar unutrašnjih poslova i direktor policije, Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić, kao i šef BIA Bratislav Gašić.

Sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prisustvovali i komandanti specijalnih vojnih i policijskih jedinica.

To su komandant specijalne brigade Miroslav Talijan, komandant Uprave vojne policije general Rajko Milovanović, kao i načelnik Obaveštajne uprave Generalštaba Milan Todorov.

Takođe, na sastanku su i komandant Žandarmerije Dejan Luković, zatim komandant specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević i komandant interventnih jedinica policije Dragan Vasiljević.

Predsednica Vlade Ana Brnabić otkazala je za danas najavljene aktivnosti i od jutros je u Predsedništvu Srbije, gde je otišla nakon hitne sednice Vlade. Nakon te sednice niko nije davao izjave za medije. Svi su se uputili na Andrićev venac, kod predsednika Srbije. Očekuje se da se neko obrati javnosti i saopšti koji će odgovor Srbije biti na jutrošnja dešavanja na Kosovu.

Pripadnici ROSU upali su rano jutros u severni deo Kosovske Mitrovice i uhapsili tri osobe. jednog kosovskog policajca srpske nacionalnosti i dvojicu građana severnog dela Kosovske Mitrovice. Predstavnici Srba u tom gradu sazvali su sednicu Kriznog štaba. Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić pozvao građane, koji se okupljaju na gradskom trgu, na uzdržanost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: