Španska policija uhapsila veoma opasnog belgijskog begunca

Uz pomoć Evropola španska policija u saradnji sa belgijskom federalnom uhapsila je veoma opasnog belgijskog begunca u Torevijehi na jugoistoku Španije.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

13:31

Španska policija uhapsila veoma opasnog belgijskog begunca
Foto: Thinkstock

On je pobegao iz Belgije januara 2018. nakon što je počinio više od 20 pljački uz ekstremno nasilje otkada ga traže belgijske vlasti.

Osumnjičeni pripada organizovanoj kriminalnoj grupi i navodno je počinilac i drugih krivičnih dela poput trgovine drogom i ilegalne trgovine vatrenim oružjem.

Istraživanje je pokazalo da je begunac prao ilegalnu imovinu nastalu iz njegove kriminalne aktivnosti u Belgiji preko restorana u Španiji, a zatim je ulagao novac u nekretnine.

Begunac je uhapšen 7. novembra u Španiji nakon što su belgijske vlasti izdale evrospki nalog za hapšenje.

U Španiji su pretražene tri kuće i restoran, što je rezultovalo zatvaranjem restorana koji je korišćen za pranje novca i zamrzavanjem dva poseda, bankovnih računa i vozila, zajedno sa brojnim dokumentima, elektronskim uređajima, kreditnim karticama i znatnom količinom novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: