Tači: Pobeda kriminala, gubitnici i Srbija i Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio da je neuspeh prijema Kosova u Interpol pobeda organizovanog kriminala, a da su gubitnici Kosovo i Srbija.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

13:26

Tači: Pobeda kriminala, gubitnici i Srbija i Kosovo
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

"Glasanje je bilo tajno, ali mogućnost da su države koje su priznale Kosovo glasale protiv njegovog članstva je loša vest, sa druge strane države koje ne priznaju nezavisnost Kosova glasale su za članstvo", rekao je Tači.

On je naglasio da Kosovo želi da bude deo borbe protiv organizovanog kriminala, ali da je današnjom odlukom Generalne skupštine Interpola to pravo uskraćeno.

Kosovski predsednik vidi mogućnost rešavanja problema učlanjenja Kosova u međunarodnim organizacijama u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije koji se održava uz posredovanje EU.

"Moramo biti u potpunoj saglasnosti sa SAD-om i EU da jednom za svagda zaključimo sporazum sa Srbijom", rekao je on.

Generalna skupština Interpola danas nije prihvatila zahtev Kosova za prijem u tu međunorodnu policijsku organizaciju. Protiv prijema Kosova u Interpol glasala je 51 država, 68 je bilo za, a uzdržano 16. To je rezultat glasanja u drugom krugu.

Pročitajte još i:

Burno u Dubaiju – glasanje, "pauza", protest Stefanovića

"Glasanje o Kosovu nasilje nad pravom" VIDEO

Kosovo nije ušlo u Interpol

Vučić: Ne treba ponižavati Prištinu

Stefanović: Pobeda FOTO/VIDEO

Slavlje u Mitrovici: Tamna stakla i srpske zastave VIDEO

Oštra reakcija Ambasade SAD zbog glasanja u Interpolu

Skot: Amerika je razočarana, čestitam Srbiji VIDEO

Prve reakcije Prištine: Divlja kampanja Beograda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: