Tramp: Hajde ponovo da optužimo Rusiju

Predsednik SAD Donald Tramp je ironično konstatovao da bi za nedoslednosti u prebrojavanju glasova na izborima, verovatno, trebalo okriviti Rusiju.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

20:29

Tramp: Hajde ponovo da optužimo Rusiju
Foto: Tanjug/AP/Evan Vuèi

"Oni, dakle, pronalaze glasove na Floridi i u Džordžiji, a izbori su bili u utorak? Hajde da optužimo Ruse i da zatražimo od predsednika Putina da se pod hitno izvini“, napisao je Tramp na Tviteru.

U Floridi i Džordžiji nastavlja se prebrojavanje glasova na izborima za guvernere. Kandidati demokrate zahtevaju ponovno prebrojavanje glasova, tvrdeći da neki glasovi nisu uračunati u krajnji rezultat.

Specijalni američki tužilac Robert Miler, kao i oba doma Kongresa SAD, vode istragu o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine. Rusija kategorički odbacuje optužbe da je pokušala da utiče na izbore u SAD.

Miler istovremeno vodi istragu o navodnim vezama Trampa s Rusijom, koje negiraju i Kremlj i Bela kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: