"Kada pokvareni klima-uređaj zazvuči kao automatska puška"

Vest o navodnoj pucnjavi u školi u Severnoj Kaliforniji u petak ujutru izazvala je paniku u američkim medijima.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

13:44

Foto: Thinkstock

Sve lokalne škole su zatvorene, autobuske rute izmeštene, a ljudi su ubrzo počeli da se okupljaju ispred škole Topsali.

Kapetan Džejms Rovel potvrdio je da je dobio prijavu o pucnjavi i da policajci pretražuju školu ne bi li pronašli napadača.

Očevici su naveli, a prenose američki mediji, da je školom odjekivao zvuk sličan onome koji proizvodi automatsko oružje.

Dileme je rešio kružni komesar Džordž Braun izjavom da je reč o lažnoj uzbuni i da nisu pronađeni nikakvi dokazi o napadaču ili ispaljenim mecima.

On je dodao da je uzrok buke najverovatnije neispravan klima-uređaj.

“Prijavu smo shvatili veoma ozbiljno i odmah smo preduzeli sve mere predostrožnosti. Ali čim smo ušli u školu znali smo da buka ne dolazi od vatrenog oružja. Verovatno je klima-uređaj, grejalica za vodu ili nešto slično što je prouzrokovalo buku udaranjem o metal“, rekao je Braun.

Tenzija među ljudima i dalje je velika nakon napada u kantri klubu u Kaliforniji kada je napadač vatrenim oružjem usmrtio 12 osoba.

Tenzija je i dalje velika među ljudima nakon što je napadač u četvrtak ubio 12 osoba u kantri baru u Kaliforniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: