"Živimo u brutalnoj svakodnevnici"

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašiza i antisemitizma, Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da ljudi u Srbiji žive u "brutalnoj svakodnevnici".

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.11.2018.

23:34

Navodi se i da je vlast blokirala sve alate za zaštitu od fašizma.

U saopštenju PSG konstatuje da su građani svakodnevno žrtve verbalnog i fizičkog nasilja, i da su brutalne osude neistomišljenika u Skupštini Srbije glasnije nego ikada.

"Pretnje bičuju s naslovnih strana tabloida", vršnjačko i porodično nasilje "napreduje" i opozicioni aktivisti i njihove porodice, prijatelji i pristalice suočavaju se s prebijanjem i najsurovijim pretnjama na ulici i u institucijama, piše PSG.

"Svaki dan glasnogovornici režima s televizija s nacionalnom frekvencijom upiru prstom u neistomišljenike, proglašavaju ih izdajnicima, državnim neprijateljima, stranim plaćenicima, opasnošću za nacionalnu bezbednost Srbije - jednom rečju izlažu ih progonima izmanipulisanih pojedinaca, podobnih udruženja građana i političkih istomišljenika", piše u saopštenju.

"Da, 'psi su pušteni' - kako je to osvanulo na naslovnoj strani režimskog nedeljnika, ali su oni na povocu onih koji proganjaju pojedince i grupe koje bi na bilo koji način mogle da unesu iskru slobode u javni prostor Srbije", navodi PSG. Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se 9. novembra širom sveta, kao sećanje na "Kristalnu noć" progona Jevreja u nacističkoj Nemačkoj 1938. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: