Hrvati i Srbin opljačkali Duždovu palatu u Veneciji

Četvorica državljana Hrvatske i jedan Srbije uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali dragulje milionske vrednosti iz Duždeve palate u Veneciji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.11.2018.

23:28

Hrvati i Srbin opljačkali Duždovu palatu u Veneciji
Ilustracija: Freeimages.com

Nakon višemesečne saradnje s italijanskom policijom, hrvatska policija je u sredu uhapsila četvoricu državljana Hrvatske: jednog 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka, a danas je na graničnom prelazu Tovarnik, po evropskom nalogu za hapšenje, uhapšen i peti član kriminalne organizacije - 54-godišnji državljanin Srbije.

Oni su osumnjičeni za krađu nakita milionske vrednosti u januaru ove godine u Veneciji.

Po navodima policije, nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".

"Čitava kolekcija neprocenjive je vrednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara dolara i broš od platine i rubina u vrednosti od više od dva miliona dolara", precizirala je policija u saopštenju.

Protiv njih se krivični postupak pred sudom u Veneciji.

Policija je navela da se jedan od uhapšenih hrvatskih državljana pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u raznim zemljama Evrope u sklopu kriminalne organizacije "Pink Panter".

Za njim je i Švajcarska raspisala međunarodnu poternicu zbog krađe nakita vrednosti osam miliona švajcarskih franaka u martu 2011. u Baselu tokom izložbe "Baselworld 2011".

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: