Kad se svađaš sa Trampom ostaneš bez propusnice

Bela kuća ukinula novinarsku propusnicu dopisniku CNN-a Džimu Akosti posle njegove žustre rasprave s predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

07:50

Kad se svađaš sa Trampom ostaneš bez propusnice
Foto: Tanjug/AP/Evan Vuèi

Rasprava je počela kada je Akosta juče pitao Trampa, tokom konferencije za medije, o karavanu migranata koji idu iz Latinske Amerike ka američkoj južnoj granici s Meksikom. Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje Tramp je rekao "To je dosta" a žena koja stažira u Beloj kući bezuspešno je pokušavala da mu oduzme mikrofon.

Predstavnica za štampu Bele kuće Sara Sanders izdala je saopštenje u kome je optužila Akostu da je "stavio ruke na mladu ženu koja je pokušavala da radi svoj posao kao stažistkinja u Beloj kući", dodajući da je to "apsolutno neprihvatljivo".

Interakcija između Akoste i stažistkinje je bila kratka. Akosta je izgledao kao da odguruje njenu ruku dok pokušava da dođe do mikrofona dok je govorio. On joj je rekao "Izvinite, gospođo".

Akosta je u Tviter poruci negirao da je dotakao, a CNN je u saopštenju naveo da je Bela kuća ukinula Akostinu novinarsku propusnicu iz "odmazde zbog njegovih izazovnih pitanja", i optužio predstavnicu za štampu Bele kuće Saru Sanders da laže o Akostinom ponašanju.

Udruženje izveštača iz Bele kuće pozvalo je da se povuče odluka o oduzimanju novinarske propusnice izveštaču Si-En-Ena posle rasprave s Trampom. ;Udruženje navodi da se propusnica koju izdaju vlasti koristi kao sredstvo za kažnjavanje izveštača.

Novinari koji izveštavaju iz Bele kuće dužni su da zatraže propusnice kojima mogu svakodnevno da dolaze u novnarske delove zgrade u zapadnom krilu. ;

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: