Mediji: U Zadru uhapšen bivši član zemunskog klana

Zadarska policija saopštila da je na teritoriji tog grada uhapšen muškarac s oko 200 grama kokaina. Mediji: U pitanju je bivši član zemunskog kriminalnog klana.

Izvor: 057.info

Sreda, 07.11.2018.

14:45

Mediji: U Zadru uhapšen bivši član zemunskog klana
Ilustracija: Thinkstock

Kako je preneo zadarski portal 057.info, u ponedeljak je uhapšen Josip Golomejić, kod koga je nađeno 231,18 grama kokaina. Navedeno je i da je on ubica policajca iz Srbije.

"53-godišnjak je u ponedeljak u 09.40 sati zatečen u Zadru kako upravlja svojim 'audijem A8' zadarskih registarskih oznaka. Pregledom je kod istog pronađen veći novčani iznos u evrima i kunama, što je pobudilo sumnju da potiču od kriminalnih aktivnosti, nakon čega je i uhapšen, a novac je oduzet. Na osnovu naloga istražnog sudije Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga 'audija' i apartmanskog objekta u Privlaci, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog i vakuumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama, popularno u narko svetu zvanih komada. Pretragom je pronađena puška izraelske proizvodnje s više od sto komada metaka i pištolj s mecima. Policija je kod njega pronašla i više komunikacijskih uređaja među kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakvog koriste osobe iz vrha kriminalnog sveta", rekao je šef kriminalističke policije Bore Mršić objašnjavajući kako se vrsta pronađenog oružja "uzi" koristi u najtežim ubistvima poput uličnih likvidacija.

Mediji u Srbiji pišu da je Golomejić nekadašnji član zemunskog klana, kojim su rukovodili Dušan Spasojević i Milorad Ulemek. Golomejić je više puta hapšen u Srbiji, a zbog ubistva policajca 1998. odležao je 15-godišnju kaznu zatvora u "Zabeli". Poseduje dvojno državljanstvo, Srbije i Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: