Vučić: Da li treba sebe da izolujem? Kažite mi šta hoćete?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić indirektno je potvrdio da će putovati u Pariz na obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2018.

17:01

Vučić: Da li treba sebe da izolujem? Kažite mi šta hoćete?
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Njemu je postavljeno pitanje u vezi sa navodnim zahtevima da to on ne učini jer je u francuskoj prestonici istaknuta zastava samoproglašene države Kosovo.

"Nikome od nas nije prijatno, ali morate da razumete da se priznanje desilo pre deset godina. Kako je to odjednom postalo tema? Tako je i u Beču, Parizu, Londonu, Berlinu, Rimu... Nigde da ne idem? Da li treba sebe da izolujem? Kažite mi šta hoćete? Samo nemojte da tražite ono što vam se u jednom trenutku učini kako ćemo nekome majku majčinu...", rekao je Vučić.

Potom je nastavio sa pitanjima:

"Hoćete da Srbija ne bude predstavljena u Parizu? Da tamo bude predstavljeno Kosovo i Tači, a Srbija da ne bude? Kažite... Da Sebastijan razume, svi traže da ja ne idem u Pariz zbog te zastave. Kako sad imate mikroskope, a sve to vam se sviđalo ranije... Meni se ne sviđa, reći ću Makronu da mi se ne sviđa... Pa šta, je l to razlog da ne odem i da ne razgovaram sa Makronom, i sa Tačijem, Putinom, Trampom? Šta je smisao? Da zatvorimo Srbiju jer smo stalno uvređeni? Ne možemo da glumimo uvređenu mladu, nego da idemo napred", naveo je Vučić.

Istakao je i da je "uglavnom nažalost jedini koji sme da kaže sve strancima, za razliku od svih tih junaka koji kada odu u neku ambasadu su manji od makovog zrna".

Podsetimo, u katedrali Notr Dam je, pored zastava 19 zemalja, pobednica Prvog svetskog rata istaknuta i zastava samoproglašene države Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: