"Fašizam bio personifikacija zla, ne sme da uživa podršku"

Slovenačka javnost i levičarske organizacije uznemirene su zbog najave skupa ultradesničarske, neofašističke italijanske stranke Kaza paund u Trstu.

Izvor: B92

Petak, 02.11.2018.

23:28

Tim povodom oglasio se i premijer Slovenije Marjan Šarec.

"Fašizam je bio personifikacija zla i danas ne sme da uživa podršku", naveo je Šarec u poruci na društvenim mrežama.

On je dodao da su zapadni krajevi Slovenije i slovenačka manjina u Trstu dugo patili pod fašizmom, pa nastup desničara u tom gradu smatraju posipanjem soli na ranu, prenosi Hina.

Slovenački mediji navode da bi se u Trstu u subotu moglo okupiti u defileu gradom oko pet hiljada pristalica esktremne desnice i neofašista iz cele Italije.

Savez slovenačkih kulturnih udruženja u Trstu, najveća organizacija slovenačke manjine u Italiji, najavio je da će se njeni članovi pridružiti okupljanju levičara koji će održati kontramiting protiv skupa neofašista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: