"Imponuje mi da članicu NATO ugrožava jedan pesnik"

Akademik Matija Bećković prokomentarisao je da mu vrlo imponuje da jednoj članici NATO može bezbednost da ugrozi jedan pesnik.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2018.

22:19

screenshot

On je to izjavio povodom rešenja crnogorske policije kojim mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Bećković je za RTS rekao da ne zna da li se rešenje crnogorske policije odnosi na njega živog ili mrtvog pošto je, kaže, nameravao da, kada umre, živi u Crnoj Gori.

"To mi vrlo imponuje da jednoj clanici NATO pakta može bezbednost da ugrozi jedan pesnik", istakao je Bećković.

Navodi da ga ne čudi što su njemu zabranili ulazak u Crnu Goru, ali ga, kaže, čudi što je zabranjeno i pojedinim istoričarima, jer "to nije bilo ni u starim vremenima".

Iz crnogorske vlade saopšteno je da je prelazak državne granice uskraćen književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, jer "ugrožavaju nacionalnu sigurnost Crne Gore".

Posle objavljivanja informacije da je zabranjen ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru, oglasila se crnogorska vlada saopštenjem. U tom saopštenju se navodi da tim potezom štiti stabilnost i bezbednost od nedobronamernih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: