Lista Sulejman Ugljanin: RIK prekršila izborna pravila

Lista "Samoopređeljenje - dr Sulejman Ugljanin" iznela je niz zamerki na postupanje Republičke izborne komisije u pripremama za izbore 4. novembra..

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

19:18

Lista Sulejman Ugljanin: RIK prekršila izborna pravila

Lista je zatražila da se nezakoniti akti RIK-a ponište.

Nezakonitim imenovanjem biračkih odbora u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, RIK je uvela pravne presedane i posebna pravila isključivo za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća, navodi se u saopštenju te liste, uz ocenu da je RIK time kompromitovala ceo izborni proces, a pravila i procedure prekršila u korist jedne izborne liste. .

"Ovakvo postupanje Republičke izborne komisije ima za cilj da izazove sukobe među Bošnjacima i dodatno ugrozi izborni proces za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća", ocenio je na završnom skupu Samoopredeljenja Ahmedin Škrijelja, kandidat sa liste.

Zamerke i zabrinutost zbog nezakonitog rada RIK, kako je rekao, uputili su u pisanoj formi predsedniku Srbije, premijerki, ministru lokalne samouprave, predsednici parlamenta i predsedniku RIK i tražili da se ponište svi nezakoniti akti RIK-a u vezi sa izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

U saopštenju za medije navodi se i da kandidati na listi "Samopređeljenje - dr Sulejman Ugljanin" očekuju da te institucije obezbede zakonom propisane uslove i fer i demokratske izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: