"Crtanje mete na glavi Vučića"

"Očigledno da je cilj tvrdnji predsednika skupštine KiM Kadrija Veseljija da je predsednik Srbije neprijatelj Kosova - crtanje mete na glavi Aleksandra Vučića."

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

17:16

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Predsednik Vučić nije neprijatelj Albanaca, ili bilo koga ko živi na prostoru južne srpske pokrajine, već se isključivo bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Stefanović za Tanjug.

On je naveo da je očigledno da postoji nervoza u Prištini, imajući u vidu da Srbija ima sve veću međunarodnu podršku i da pojedine zemlje povlače priznanje nezavisnosti takozvanog "Kosova".

"Zato Vučića žele da prikažu kao neprijatelja. Time žele da prikriju sopstvene neuspehe", podvukao je Stefanović.

Kako je rekao, takvim kvalifikacijama oni predsednika Srbije, koji je više puta nedvosmisleno istakao da se zalaže za mir i stabilnost, hoće da prikažu kao neprijatelja, a time i da ugroze bezbednost, pre svega Srba koji žive na KiM.

"Aleksandar Vučić je neprijatelj samo onima koji misle da Srbe na Kosovu i Metohiji treba ubiti ili proterati, a kojima očigledno smeta to što je predsednik više puta ponovio da to nikada neće dozvoliti", zaključio je Stefanović. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Mark Đurić da napadi albanskih separatista na predsednika Aleksandra Vučića pokazuje da se on jedini istinski i iskreno zalaže za interese Srba na Kosovu i Metohiji i države Srbije.

Uvrede Kadrija Veseljija potvrda su da je predsednik Vučić jedina prepreka ostvarivanju njihovog cilja - da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i Metohiji, naveo je Đurić u sapštenju dostavljenom medijima.

"Ne napadaju oni ni Đilasa, ni Jeremića, ni Jankovića zato što znaju da bi sa njima jedino pitanje u razgovorima bilo - gde sam tu ja i kako mogu da se ugradim", kaže Đurić te dodaje da nasuprot njima s Vučićem tema razgovora može biti interes Srbije.

Kako kaže, Veselji to dobro zna i zato je, dodaje, Vučić glavna meta i jednih i drugih, ali, zaključuje, i jedni i drugi su osuđeni na poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: