"Kako je 25 pacijenata u niškom KC zaraženo hepatitisom C"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se trenutno utvrđuje kako je 25 pacijenata u niškom kliničkom centru zaraženo hepatitisom C.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

13:39

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Kako kaže, najvažnije je da nema novih slučajeva obolevanja i da nijedan pacijent koji je zaražen nije ugrožen.

"Nemamo nijedan novi slučaj obolevanja, preduzete su sve mere. Uradili smo provere ljudi koji su zaposleni tu, proverili smo i zamenili sve mašine", rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

U niškom Kliničkom centru je u ponedeljak održana vanredna konferencija za medije na kojoj su izneti iznenađujući podaci.

Kako prenose Južne vesti, saopšteno je da je epidemija virusnog hepatitisa C na Odeljenju za hemodijalizu proglašena još 27. juna, da je od tada obolelo 25 pacijenata koji dolaze na dijalizu, ali je javnost o tome obaveštena tek 29. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: