Očito "curenje" informacija

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2004.

16:55

Default images

Po svoj prilici, u slučaju Hadžić došlo je do "curenja" informacija iz državnih organa.

Predsednik nevladine organizacije Lex, Boža Prelević, kaže da slučaj Gorana Hadžiča, kao i neki prethodni slučajevi, pokazuje da haški optuženici imaju veoma dobru logistiku: “Mislim da negde postoji neka vrsta curenja sistema i to se desilo i ovog puta. Sada, kako će to ići dalje i da li će se utvrditi da je neko iz državnih organa to dojavio ili je Hadžić svojim obaveštajnim kanalima saznao, to je veliko pitanje, ali očigledno je da postoji dosta dobra obaveštajna grupa koja njih informiše i o optužnicama i o svim drugim aktima Tribunala”, kazao je Prelević.

Novinar nedeljnika Vreme Dejan Anastasijević, kaže za B92 da je očigledno da je informacija o optužnici odmah procurela do Gorana Hadžića, što, kako kaže, predstavlja “veliku blamažu” za vladu: “Ono što naročito brine je to što je, verujem, Hadžiću neko pomogao da pobegne i verujem da je to neko ko je deo državnog aparata jer drugačije to ne bi moglo da se desi. Vlada bi morala hitno da reaguje i ustanovi odgovornost i onih koji su mu omogućili beg i, naravno, da nađe Hadžića”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: