Hadžić na moru ili kod kuće?

Izvor: B92

Subota, 17.07.2004.

12:27

Default images

Supruga Gorana Hadžića tvrdi da se on nalazi na moru, a sestra da je on u svojoj kući u Novom Sadu.

"Otputovao je na more da se malo odmori od svega, dok se sve ne stiša", kazala je Hadžićeva supruga za "Građanski list" od subote. Međutim, njegova sestra potvrdila je ponovo u subotu da se on nalazi u porodičnoj kući u Novom Sadu. "Tu je, gde će biti", rekla je Hadžićeva sestra Goranka agenciji Beta.

U novosadskoj policiji nisu mogli ništa novo da kažu u vezi sa slučajem Hadžić, niti da li je stigao nalog za privođenje Hadžića.

Haški tribunal objavio je u petak optužnicu protiv bivšeg lidera Srba u Hrvatskoj Gorana Hadžića zbog ratnih zločina nad hrvatskim i drugim nesrpskim stanovništvom u istočnoj Slavoniji. Hadžić je u 14 tačaka optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, uključujući progon nesrba, istrebljenje i ubistva, pritvaranje, mučenje, nehumano postupanje i okrutni tretman, deportaciju i nasilno premeštanje, kao i za bezobzirno uništavanje sela i pljačku privatne imovine. Ti zločini, precizira se u optužnici, počinjeni su dok je Hadžić bio predsednika vlade SAO Slavonija, Baranja i zapadni Srem i kasnije predsednik samoproglašene Republike Srpske Krajine, od juna 1991. do kraja 1993.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: