Potvrđeno: Kašogi je mrtav, uhapšeno 18 osoba

Saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu u Istanbulu, prenela je saudijska državna televizija izjave zvaničnika.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

00:49

Potvrđeno: Kašogi je mrtav, uhapšeno 18 osoba
Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, on je “ubijen u tuči” u samom konzulatu.

Dodaje se da su zamenik šefa obaveštajaca Ahmed al Asiri i viši saradnik princa Mohameda bin Salmana Saud al Kahtani otpušteni. Takođe, 18 državljana Saudijske Arabije uhapšeno u vezi sa ovim slučajem.

Kašogi je živeo u Turskoj i poslednji put je viđen kako ulazi u saudijski konzulat u Turskoj pre dve nedelje. Turska vlada odmah je optužila saudijske zvaničnike za ubistvo novinara, što je Rijad negirao.

Međutim, u petak je saudijski tužilac na državnoj televiziji saopštio da je istraga pokazala da je Kašogi umro.

Sukob je izbio između Kašogija i ljudi koji su ga sačekali u konzulatu. Istraga je i dalje u toku, a zasad je uhapšeno 18 saudijskih državljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: