Hoti: Vanredni izbori pa nastavak dijaloga u Briselu

Dijalog u Briselu će biti nastavljen tek nakon održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.10.2018.

23:16

Hoti: Vanredni izbori pa nastavak dijaloga u Briselu
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

To je izjavio šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti.

Hoti je u emisiji “Razgovor" na RTK2 rekao da vladajuća koalicija već dugo nema legitimitet i da DSK ne prihvata da ova manjinska vlada vodi tako važne procese.

“Razlog za to je jednostavan. Za ovaj proces je potrebna snažna vlada, koja ima veliku većinu u Skupštini Kosova. Postojeća vlada nema ni minimum podrške”, ocenio je šef parlamentarne grupe DSK.

Hoti je naveo da koalicija na vlasti nije prihvatila predlog opozicije o rezoluciji, kojom su jasno definisane crvene linije, a to je da teritorijalnost Kosova ne sme da bude predmet razgovora.

Opozicija se sada protivi njihovoj verziji rezolucije, jer je, napominje on, ova vlada izgubila kredibilitet za razgovore.

Uloga opozicije u Briselskom procesu je neosporna, naglasio je šef parlamentarne grupe DSK i poručio da je pre svega potreban unutrašnji politički konsenzus, politička volja i stranački dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: