"Referendum pokazuje da su građani posvećeni toleranciji"

Rezultati referenduma o gej brakovima, održanog prošlog vikenda u Rumuniji, pokazatelj su borbe naroda za slobodu i toleranciju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 11.10.2018.

18:48

Foto: Thinkstock

To je izjavio američki ambasador u Rumuniji Hans Klem, a prenosi rumunska novinska agencija ROM.

Američki ambasador Klem na konferenciji za novinare je izjavio da su rezultati referenduma pokazatelj da su građani ove države posvećeni toleranciji, što je, kako je rekao, dobro.

On se danas sastao sa predstavnicima lokalnih vlasti u Sighetu Marmatiei, obišao granični prelaz Sighet-Solotvino na rumunsko-ukrajinskoj granici i ostvario susret sa predstavnicima jevrejske i ukrajinske zajednice u državi.

Izlaznost glasača na referendumu o redefinisanju institucije braka u Ustavu Rumunije bio je 21.10 procenata, prema rezultatima Cenralne izborne komisije.

Broj građana sa pravom glasa na ovom referendumu, koji je bio održan 6. i 7. oktobra, bio je 18,279.011. Da bi referendum bio uspešan bilo je potrebno da na glasanje izađe najmanje 30 odsto građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: