Gradonačelnik o merama ograničenja kretanja maloletnika

"Nisam zagovornik radikalnih represivnih mera. Postoje možda druge metode koje možemo da primenimo a da takođe osiguramo bezbednost dece i mladih u Novom Sadu".

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

13:42

Gradonačelnik o merama ograničenja kretanja maloletnika
Screenshot/TV Prva

To je izjavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, odgovarajući na pitanje novinara da li podržava inicijativu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja o primeni modela za ograničenje kretanja maloletnika.

Vučević je rekao da nije siguran da li postoji pravni osnov za uvođenje takvih mera, te da bi to pre svega trebalo utvrditi.

"Ne možete samo administrativnim merama rešiti pitanje bezbednosti dece i mladih. Znam za model Islanda, ali moramo ga prilagoditi našem socijalnom i deuštvenom ambijentu“, rekao je Vučević.

Kaže da sancija uvek mora da postoji.

"Bežanje od problema ne daje rezultate. Bio sam skeptičan i za testiranje mladih od opijata, pa se pokazalo kao dobar model. Isto važi i za pretresanje đačkih torbi“, rekao je Vučević, prenosi "Infonet Vojvodina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: