Poslanici i Gojkovićeva ćute – pa, za koga je sve ovo?

Skupština Srbije je u centru pažnje, opet iz nekih drugih razloga. Raspisan je konkurs za nabavku tona i tona najskuplje hrane.

Izvor: Prva

Sreda, 10.10.2018.

19:15

Poslanici i Gojkovićeva ćute – pa, za koga je sve ovo?
screenshot/Prva

Poslanici kažu da to nije za njih, pa se ne zna za koga su onda ekskluzivni sirevi i retka mleka, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nije odgovorila, a nisu upućeni ni poslanici.

"Nikad nisam naručivao tako nešto, ako predsednica skupštine zna da ima posebne goste, onda je opravdano, a ako naručuje tek tako samo da bi imalo, onda to nije opravdano", naveo je poslanik SPS Novica Tončev.

"Nikada nisam videla nijednu od tih stvari i sumnjam da je to za poslanike, a ne bih mogla da tvrdim da je to uopšte i nabavljeno jer ne znam kojom prilikom bi to moglo da se konzumira", navela je poslanica DS Aleksandra Jerkov.

Poslanik SNS Vladimir Orlić kaže da se time ne bavi.

"Ja se tim stvarno ne bavim. Možda nekog iz kuhinje da pitate za to... Nije prvi put da prikaz ne prati sadržaj novinarskog teksta, naročito kad je reč o Skupštini", rekao je on.

U konkursnoj dokumentaciji uprave za zajedničke poslove republičkih organa najupadljivije stotine i stotine kilograma prvoklasnih sireva.

Šef srpske diplomatije diplomatski objašnjava da egzotične stavke privlače javnost. Mora li meni da bude tako bogat kad se dočekuju strani gosti?

"Jeste važno, ali ne treba preterivati u tome. Ja sam više za to da se pokažu srpski proizvodi, ništa od ovoga što ste naveli se ne nalazi na mom meniju", naveo je ministar Ivica Dačić.

Kako nam je objašnjeno, strane delegacije koje posećuju Parlament, ako i jedu, jedu uvek preko puta, u maloj Skupštini u Kralja Milana. Ni tamo se, kažu, ne možete ekskluzivno najesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: