"Legalizacija prostitucije puni budžet Srbije" VIDEO

Sindikat policije i policijskih starešina predložio da se u Srbiji legalizuje prostitucija. Za sada bez zvanične reakcije državnih organa.

Izvor: B92

Sreda, 03.10.2018.

07:32

Ilustracija: Getty Images

Predsednik tog sindikata Blažo Marković kaže za TV Prva da je najmanje tri razloga zbog kojih je Sindikat policije i policijskih starešina predložio da se u Srbiji legalizuje "najstariji zanat na svetu". Prvi i najvažniji je, kako objašnjava, zdravlje stanovnika Srbije.

"Imamo hepatitis B i sve venerične bolesti. Drugi razlog je što bi se legalizacijom prostitucije popunio budžet Srbije, a u prilog tome govore primeri brojnih država koje su to već uradile. Treći razlog je što bi onda inspektori, koji sada rade na suzbijanju prostitucije, mogli da rade na ozbiljnijom stvarima poput belog roblja", koje je, kako laže, veliki problem s kojim se policija bori sa onim sredstvima koja ima, a ima ih minimum.

Na pitanje šta očekuje od države, Marković kaže da je sve u fazi predloga i da nije važno da li će taj predlog pripremiti sindikat ili na primer Ministarstvo zdravlja, već je važno da se ozbiljno rauradi i s tim predlogom izađe pred Vladu Srbije.

Mnogi još, kako kaže, taj predlog prihvataju sa dozom smeha, ali kada razmisle u pitanju je pozitivna stvar koja će uticati i na zdravlje stanovnika Srbije ali i na budžet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: