"Putin poželeo uspeh Dodiku"

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poželeo predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uspeh na izborima zakazanim za 7. oktobar.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.09.2018.

17:12

Getty images

"Znam da se 7. oktobra kod vas održavaju izbori. Želim da poželim vama i vašim pristalicama uspeh. Nadam se da će sve biti u okviru zakona, uspešno, i da će doprineti daljoj stabilizaciji situacije u republici", kazao je Putin, navodi se na sajtu Kremlja.

Dodik je kazao da će 7. oktobra Putin slaviti svoj rođendan i čestitao mu, poklonivši mu svoju značku sa zastavom Republike Srpske, i navodeći da je to "prevrnuta zastava Rusije".

Putin je kazao da se odnosi između Rusije i Republike Srpske razvijaju uspešno, uključujući i u ekonomskoj sferi.

"Koliko shvatam, oko 75 odsto ukupne spoljne razmene Republike Srpske odnosi se na Rusiju. Naše kompanije rade u oblasti nafte, i prerade nafte", rekao je Putin dodajući da postoje "dobre ideje i planovi o razvoju fabrika povezanih sa remontom aviotehnike, uključujući motore", rekao je Putin.

Po njegovim rečima, veliki projekat je prelazak kompanija za preradu nafte na gas, kako bi se rešio problem ekologije.

Dodik se zahvalio Putinu za "principijelnu poziciju u odnosu na situaciju u BiH", i za pomoć Republici Srpskoj. "Jer, drugi, zapadanjaci, pre svega, nisu tako principijelni", rekao je Dodik, prenosi Tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: