"Podnećemo tužbu, moramo da čuvamo ugled Univerziteta"

Univerzitet u Beogradu će najverovatnije do kraja nedelje podneti tužbu protiv predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije (USSS) Siniše Jasnića.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.09.2018.

17:37

screenshot

To je rekla rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović, koja je istakla da će tužba biti podneta zbog zloupotrebe imena i grba Univerziteta u Beogradu na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri u julu ove godine.

"To je jedna jako ružna epizoda i mi prosto moramo da čuvamo ugled Univerziteta u Beogradu i da reagujemo jer se USSS postavio iznad Univerziteta i smatrao da ima pravo da kreira ekipe Univerziteta, a on to pravo nema", rekla je Popović.

Ona je na sednici Senata Univerziteta u Beogradu, između ostalog, navela da je USSS sam okupio ekipe za učešće na pomenutim igrama i dao im naziv Univerzitet u Beogradu.

"Od svih tih ekipa jedino je ekipa muškog futsala potvrđena od strane Univerziteta u Beogradu kao naš tim, a svi ostali timovi su svojatano ime i grb Univerziteta u Beogradu", navela je Popović.

Dodala je da su se u svakom timu određenim indirektnim putevima našla možda po dva studenta Univerziteta u Beogradu da bi se dao "mali legitimitet toj ekipi".

"Mi smo se žalili Evropskoj univerzitetskoj sportskoj asocijaciji (EUSA) da to nisu naše ekipe, da ih ne priznajemo i da se odričemo postignutih uspeha jer nisu naši. EUSA nas stalno vraća na USSS, stvarajući time apsurdnu situaciju da udruženja i asocijacije koje su tu da facilitiraju studentsko bavljenje sportom zapravo postavljaju pravila univerzitetima i da se USSS postavio iznad Univerziteta dajući sebi za pravo da sastavlja univerzitetske ekipe", dodala je Popović.

Stoga će, ponovila je, najverovatnije do kraja nedelje biti podneta tužba protiv predsednika USSS.

Beograd će, inače, 2020. godine biti domaćin narednih Evropskih univerzitetskih igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: