Šapić o rešenju pitanja Kosova: O tome da odluči narod

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić smatra da bi o rešenju delikatne teme kao što je kosovski problem trebalo da odluči narod na referendumu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2018.

14:24

Šapić o rešenju pitanja Kosova: O tome da odluči narod
Screenshot/TV Prva

"Nećemo se izjašnjavati o temama za koje ne posedujemo relevantne informacije, to je neodgovorno", rekao je Šapić u intervjuu za "Blic" odgovarajući na pitanje kako bi rešio kosovski problem.

"Ali stav SPAS-a će biti da nijedna tako važna odluka ne treba da se donese bez učešća naroda, odnosno referenduma. I ne samo o Kosovu", istakao je Šapić.

On objašnjava da nije bio visoki zvaničnik države Srbije, niti je razgovarao s uticajnim stranim diplomatama, i da nema uvid u sve što se dešavalo poslednje tri decenije.

"Znam koliko i svaki običan čovek, iz medija, koji često spinuju. Mi danas, posle 18 godina saznajemo da je priznavanje Kosova uslov za EU, ali možda i nije", napominje Šapić.

On dodaje da zna šta bi voleo, ali ne i koje je rešenje, jer nema sve one informacije koje imaju predstavnici vlasti, ali i neki iz opozicije koji su bili na vlasti. "Narodu treba prikazati realno stanje stvari, izneti stav bez velike kampanje i pustiti ga da odluči", smatra Šapić.

Upitan šta misli o razgraničenju, kaže da je više puta čuo predsednika Vučića da kaže da nema predlog, da je pesimista po pitanju bilo kakvog dogovora, a ukoliko ga bude bilo, da će pojasniti šta podrazumeva taj termin. "Zašto bih onda nagađao. Sačekaću", istakao je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: