Sud: SNS da isplati 300.000 dinara Đilasu

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom SNS da isplati 300.000 dinara Draganu Đilasu.

Izvor: Beta

Nedelja, 16.09.2018.

12:30

Sud: SNS da isplati 300.000 dinara Đilasu
Ilustracija: Thinkstock

Kako se navodi, SNS treba da isplati novac Đilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti.

U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Đilas nazivan "lopovom" i "tajkunom", kao i da je optužen da "krade" i da je "prevarant".

Tužilac je istakao i da se u saopštenju "bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda".

U saopštenjeu se Dragan Đilas naziva jednim od predvodnika "lopovsko-tajkunske koalicije" i dodaje se da "u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate".

Takođe, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd", listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine "patološki lažovi i osvedočeni lopovi".

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Đilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: