"Nema skrivenog ruskog uticaja"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da nema skrivenog ruskog uticaja na Republiku Srpsku.

Izvor: Beta

Petak, 14.09.2018.

17:25

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je rekao da je RS spremna za saradnju i sa svim drugim državama u regionu i šire koje to žele, dodavši da "ne želi da se odvoji od prijatelja Rusije, kao i da se ponosi tom saradnjom".

Dodik je rekao da nije dobro da se svaki vid saradnje RS i Rusije prikazuje "na maligni način, s ciljem sprečavanja ruskog uticaja na ovom prostoru".

"To su gluposti koje trebamo odbaciti, jer ne smemo biti zamorče jednog političkog pristupa, koji govori da saradnja u oblasti zdravstva, kulture i privrede može da bude nešto drugo, osim na dobrobit onih koji u tome učestvuju", istako je on.

Predsednik RS još je kazao da je Rusija "nesumljivi prijatelj RS".

Tokom obraćanja na Forumu o strateškom dijalogu o saradnji Sankt Peterburga i RS, kojem je prisustvovao i gubernator tog grada Georgij Poltavčenko, Dodik je ocenio da ruski stav prema BiH nije navijački za jednu stranu, već principijelan u podršci Dejtonskom sporazumu.

Poltavčenko je govorio o dasadašnjoj saradnji, kao i mogućim oblicima privredne i druge saradnje RS i Sankt Peterburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: