Radnici poginuli na gradilištu "Beograda na vodi" VIDEO

Dva radnika poginula su jutros oko 09.30 na gradilištu "Beograd na vodi", potvrđeno je za B92.net. Oni su pali sa jedne od zgrada na kojoj su radili.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2018.

10:06

Radnici poginuli na gradilištu
foto: Filip Vidojeviæ, Prva TV

Medijima je iz Hitne pomoći rečeno da su poziv primili u 09.42.

Prema rečima portparola te službe Mirka Lutovca, dvojica radnika pala su sa "Štrabagove" zgrade. Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tela dvojice radnika i konstatovale smrt.

Pročitajte još: MUP za B92 o tragediji na gradilištu "BG na vodi"
foto: Filip Vidojeviæ, Prva TV
"U pitanju su poslovođa i pomoćnik geometra, kooperanti kompanije 'Štrabag', koji su pali sa 22. sprata zgrade na kojoj su radili, što je najviša platforma na gradilištu. Izvor iz kompanije 'Štrabag' rekao je 'Blicu' da u ovom trenutku ne može da daje zvanične informacije, ali tvrdi da su poslovođa i pomoćnik geometra bili uredno prijavljeni, da su prošli neophodnu obuku za visoku gradnju i da su imali svu neophodnu zaštitnu opremu", naveo je Blic.
foto: Jelena Nikoliæ, Prva TV
Za sada je nepoznato kako je došlo do nesreće.

Istraga je u toku, a u toku dana očekuje se i saopštenje uprave "Beograda na vodi".
foto: Jelena Nikoliæ, Prva TV
Izveštač Tanjuga sa mesta zbivanja navodi da se nezvanično moglo čuti da je do nesreće došlo kada je propala oplata, privremena konstrukcija, koja beton drži na mestu prilikom livenja dok ne očvrsne.

"Takođe, moglo se čuti da je jedan radnik imao oko 20 godina, dok je drugi imao oko 40 godina i, navodno, bio nadzorni organ", navodi Tanjug.
foto: Jelena Nikoliæ, Prva TV
Podsetimo, krajem avgusta u Beogradu je poginuo radnik na gradilištu u Ulici kneza Miloša, na mestu gde je nekada bila američka ambasada u Beogradu.

Na njega su se obrušila dva potporna zida i on je stradao na mestu. Akcija vađenja njegovog tela trajala je satima. Nakon te nesreće gradske vlasti najavile su hitne inspekcije gradilišta u glavnom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: