Ahmeti: Pregovori Beograda i Prištine nisu transparentni

Gradonačelnik Prištine i predsednik Socijaldemokratske partije Kosova Špend Ahmeti je kazao da pregovori Beograda i Prištine nisu transparentni.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

23:52

Ahmeti: Pregovori Beograda i Prištine nisu transparentni
screenshot

On je istakao i predsednik Kosova Hašim Tači nema ni politički ni ustavni legitimitet da nastavi sa pregovorima.

Ahmeti je u intervjuu za dnevni list Danas rekao da očekuje još "igara" predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, ali da ne očekuje skori nastavak pregovora dve strane.

"Jedan dan se pojavljuju u Austriji kao neki školski drugari koji šapuću jedan drugom o tome kako je vreme za sporazum, a onda koriste razne taktike, praveći se da su nacionalisti i ko zna šta", rekao je Ahmeti.

On je dodao i da Vučić i Tači znaju da su važni samo dok tenzije traju, kao i da je "Vučićevo veličanje (bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana) Miloševića jedna od najvećih provokacija za ceo region".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: